dilluns, 13 d’abril del 2009

Els homes que no estimaven les dones.


Maleïda pluja, Setmana Santa passada per aigua, a plogut gaire bé cada dia, la part positiva es que he pogut destinar més temps a la lectura, i literàriament parlant, he anat de vacances a Suècia, tot llegint Els homes que no estimaven les dones de Stieg Larsson, editat per Columna, 625 pàgines, 22,50 €.
Es un llibre de trepidant, si el deixava una estona, tenia la necessitat de tornar-hi, feia temps que no em passava això amb un llibre. En quan els personatge si bé en Blomkvist, es un periodista amb trets més comuns, trobo a la Salander un personatge fascinant i molt literari. Si voleu passar una bona estona, us recomano la lectura.
Un fet curiós del autor es que va morir poc després d’entregar els manuscrits de la trilogia a la seva editora, hi no va veure en vida l’èxit dels llibres.
Me’n vaig corrents a comprar la segona part, “La noia que somiava amb un llumí i un bidó de gasolina”.

2 comentaris:

Mireia ha dit...

És un llibre entretingut, enganxa i fa que tinguis ganes de més. A veure que et sembla el segon. A mi em va agradar més que el primer, pe`ro hi ha molta gent que no

Carmen ha dit...

Convergeixo amb les opinions anteriors; és un llibre magnífic, trepidant i d'un gran ritme.
El que trobo més interessant és, però, la capacitat que té l'autor per expressar el confilcte entre aquells que es troben al poder, i aquells que es troben en situació d'opressió. Aquesta idea es veu reflectida en els abusos soferts per la Salander de petita, uns abusos no en contra les dones, sinó més aviat una demostració de poder dels forts envers els febles.