dijous, 30 d’agost del 2012

Vacances a La Toscana

Hem tornat de les vacances d'estiu, una setmana a la Toscana, una de les regions més importants d'Itàlia, pel seu patrimoni artístic. històric i cultural, sis llocs de la regió han estat declarats Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Aquí faré cinc cèntims dels llocs que hem visitat:
Florencia: Capital de la regió i ciutat més poblada. De visita obligada, si ets un amant o entès de l'art, necessites 3 mesos per visitar-la. Nosaltres només vàrem visitar la Galleria dell'Accadèmia i la Galleria dels Ufizzi. Impressionant el David de Michelangelo, obra mestra de l'art universal, no m'ho pensava però em va sorprendre. A part del David , destacaria també la Piazza della Signoria, centre neuràlgic de Florencia, també es de visita obligada el Duomo, em va decebre el ponte Vecchio.
Siena: Una ciutat encantadora, la històrica Piazza del Campo, on fan la cursa del Palio, és diferent i a totes hores hi ha gent. Extraordinària també la Catedral, amb el seu impressionant terra, jo no havia vist mai cap com aquest. Passejar per els seus carres i places és tot una delícia.
Lucca:La grata sorpresa, m'han havien dit que valia la pena visitar-la, és veritat. El seu centre històric, emmurallat, ple de petits carrers i places, es pot visitar la catedral, esglésies o palaus com el Guinigi i pujar a la seva torra de 41 metres on tens una panoràmica de total la ciutat. La casa natal de Puccini i vista obligada a la peculiar Piazza de l'Amfiteatre. Tothom va en bicicleta, hi ha varis establiments de lloguer. Nosaltres vam llogar dues bicicletes i després de donar una volta a la muralla en bicicleta ens vam endinsar pels carrers.
Pisa: Vàrem visitar, la Torre, la catedral i el baptisteri. Vam pujar a la Torre, impressiona veure-la inclinada, només entrar-hi ja t'adones que està torta i a mesura que puges per l'escala veus que el teu cos és desplaça.
Arezzo: Ciutat que varem copsar que tenia classe, és veia de categoria, ara llegeixo que és una de les més riques d'Itàlia degut a les industries d'elaboració de joies d'or. Vàrem passejar per el seu centre històric i la seva Piazza Grande. Arezzo també es famosa perquè es va rodar la pel·lícula “La vida es bella”.
San Gigmiano: Ciutat molt turística, vila medieval emmurallada molt ben cuidada, val la pena passejar per el seus carrers, tenen el seu encant.
Cortona: Poble també molt ben conservat, famós per que hi van rodar la pel·lícula “Under the tuscan sun”, (Bajo el sol de la Toscana).
Montepulciano: Ciutat renaixentista emmurallada, ben conservada, diuen que a les afores hi ha una església rèplica de Sant Pere del Vaticà. Vam fer una visita d'una hora, passejar per els seus carrers i poc més.
Vall de Chianti: Un dia des de Florencia vam llogar una moto i vàrem fer un recorregut per la vall, visitant, Greve in Chianti, Radda in Chianti, Castellina in Chianti, etc, va ser una experiència interessant i del tot recomanable.