diumenge, 28 de febrer del 2016

L'amic retrobat de Fred Ulhman

Editat per Columna, 91 pàgines. Basada en fets autobiogràfics de l'autor, és l'historia d'una amistat entre dos joves adolescents, un jueu, l'altre fill d'una família aristocràtica simpatitzant del nazisme. Després de forja una gran amistat, normal en aquesta edat, les circumstancies personals i familiars els separen. El nazisme incipient, ja estava crispant la vida quotidiana, fet que fa decidir als pares d'en Hans, el jueu, ha enviar-lo a Amèrica a casa d'uns parents. En la carta de comiat en Konradim, l'altre protagonista, aprova aquesta exili comentant-li que en l'actual Alemanya, ell no hi tenia lloc, però que confiava que si en la nova Alemanya.
30 anys més tard, després de gaudir d'una vida d'èxit com advocat a Amèrica, rep una carta del seu antic institut, demanant-li una aportació econòmica per fer un monument als estudiants morts durant la guerra, a la llista d'estudiants reconeix antics companys seus, entre ells els seu amic, Konradim Von Hohenfels, “executat per estar implicat en un complot per assassinar Hitler”, aquí hi ha el cru retrobament.
És una novel·la curta que es llegeix en un moment, bàsicament sentimental, una al·legoria a l'amistat, amb un final, un retrobament, inesperat.


Hora de dinar


Porto (Portugal). Col·lecció El Factor Humà.

diumenge, 21 de febrer del 2016

El arriero de "La Providence" de Georges Simenon

Editat per Acantilado, versió en castellà, 136 pàgines, de la serie els casos de Maigret. Avui ja ningú posar en dubte que Simenon és un dels grans escriptors del segle XX. Va ser un autor molt prolífic, el personatge de Maigret és qui li va donar més popularitat.
El llibre en qüestió, és una novel·la de la serie de Maigret, ambientada en el canal de Marne, on apareix el cadàver d'una dona tripulant del luxós iot Southerm Cross, l'extravagància i peculiaritat de la resta de la tripulació els fan inicialment sospitosos. L'aparició d'un segon cadàver, posar a Maigret sobre la pista de “La Providence” i a partir d'aquí comença a treure l'entrellat amb un final sorprenent, perquè els esdeveniments present son fruit del passat de la víctima i del botxí.

divendres, 12 de febrer del 2016

XII Lliga social de fotografia de l’AFA

Segon lliurament d’aquesta lliga, he presentat aquesta fotografia d'aquesta dona feta a un carrer de Praga. M'agrada fer fotos de personatges, fotos de carrer, en aquest cas el jurat a penalitzar aquest motiu, he obtingut un puntuació de 6,5 quedant en dinovena posició de vint participants. En la classificació general vaig en divuitena posició.

dissabte, 6 de febrer del 2016

Economia en colors de Xavier Sala i Martín

Editat per Rosa del Vents, 292 pàgines. A partir dels guions escrits pel programa de TV3 del mateix títol, amb els mateixos capítols però molt més amplis Sala i Martín escriu un llibre fresc, divertit, entenedor i que es llegeix com aquell que es menja un préssec.
Demostra a partir de molts exemples que l'economia afecta i condiciona moltes decisions de la nostra vida quotidiana.
Segurament els economistes diran que es un llibre frívol i poc acadèmic, però crec que compleix perfectament la funció de fer arribar al gran públic molts conceptes econòmics explicats amb un llenguatge planer i entenedor.
Estic convençut que amb una millor informació econòmica i financera, moltes famílies catalanes haguessin pres decisions més madurades que hagués suposat passar aquest gran crisis econòmica i financera sense tant patiment.