dijous, 12 d’abril del 2007

Adéu Espanya !!! Jo també vull un estat propi (2)


M’estranya que a la blocosfera no hagi tingut reso la interessant entrevista que l’altre dia la Mònica Terribas va fer al jurista i membre del Consell General del Poder Judicial Alfons López Tena, autor del llibre “Catalunya sota Espanya. L’opressió nacional en democràcia” (Dèria editors – La Magrana), entre altres coses va dir el següent:

En la relació Catalunya-Espanya, només hi ha tres solucions; la provincialització definitiva de Catalunya dins Espanya, la constitució d’un estat plurinacional o la independència.

López Tena creu que a Espanya, la situació actual ja li va bé hi no farà res per canviar-ho. Veu viable un procés d’independència, sempre que el poble de Catalunya es mobilitzi per demanar l’autodeterminació i descarta totalment la possibilitat d’una intervenció militar per evitar aquest procés.

Està totalment convençut que el Tribunal Constitucional retallarà un altre vegada l’Estatut.

Va posar alguns exemples del que ens costa als catalans la dependència:

- Fa 40 anys el PIB de Catalunya suposava un 40% del PIB Espanyol, actualment es del 19%.
- El 1970 els dipòsits bancaris de Barcelona eren iguals que els de Madrid, actualment Madrid triplica Barcelona.
- En els últims anys el Govern espanyol ha signat 111 tractats internacionals prohibint explícitament que hi hagin vols intercontinentals a l’aeroport del Prat

Etc, etc., etc .......

No sovintegen declaracions de personatges de rellevància publica i que es manifestin clarament a favor de les tesis sobiranistes, crec que es inevitable, tard o d’hora hi haurà a Catalunya un majoria social que apostarà clarament per la independència.