dissabte, 26 de maig del 2007

L'Alguer

He estat uns dies de vacances a L’Alguer, alguns companys que hi havien estat, deien que pràcticament no es parla català, jo hi anava amb aquesta idea pessimista de la situació de la nostra llengua, no obstant he de dir que he tornat amb més bona impressió.

Es veritat que el català no es una llengua d’us habitual, no es senten gairebé converses en català per el carrer. Un altre factor molt negatiu es que el nens pràcticament no el parlen, crec que no s’ensenya a les escoles.

En la meva estada vaig adoptar un monolingüisme actiu, en dirigia amb català a tothom, i molta gent amb responia en català; cambres, dependents, recepcionistes, etc., persones de diferents edats, per tant crec que si be el català no es una llengua d’us social, si que hi ha força gent que la coneix i per tant la por parlar si vol.

El fet que L’Alguer sigui una ciutat turística, amb un vol diari amb Girona, fa que el flux de catalans que la visiten hagi augmentat considerablement i els algueresos poden tenir més contacte amb la nostra llengua.

Aquests dies la cultura catalana i va estar present, per un part hi havia un acte de art mediterrani en que hi participava la Diputació de Barcelona, i també varem poder assistir a la Catedral a un concert de música popular catalana a càrrec de la Coral Canta Canta de Perpinyà.

Visitar L’Alguer es del tot recomanable, bàsicament el seu centre històric. Si disposeu de més dies Sardenya es un illa encantadora, val la pena.