diumenge, 2 de juny del 2013

Lateralitat creuada. (Segona part)



El dia 14 de novembre del 2006 en aquest mateix bloc, vaig fer un post parlant d’aquest tema. Arran dels problemes d’aprenentatge del meu fill i després de voltar la seca i la meca en un centre optomètric li van diagnosticar aquesta disfunció. Vam estar un any fent un tractament setmanal amb exercicis diaris. Semblava que avançàvem, el centre ens deia que millorava la seva velocitat lectora, etc.
Però nosaltres com a pares no ho veiem tan clar, el nostre fill emocionalment no estava bé, uns cursos abans havia patit una situació de bulling i tenia un bloqueig emocional que no el deixava avançar.  L’alarma va saltar en una episodi de violència a l’escola, va ser la mateixa optometrista que ens va dir que el bloqueig continuava i que el millor era que el veies un psiquiatra infantil.
En la primera visita al psiquiatra infantil (de reconegut prestigi), ens va deixar de pasta de moniato, ens va dir que això de lateralitat creuada és una “collonada”, que no és un terme científic, i que la comunitat científica no ho te acceptat ni com a disfunció ni com a trastorn.
Després de diferents proves i visites el diagnòstic, va ser que patia una gran ansietat que li produïa dèficit d’atenció i concentració, acompanyat de cert grau d’immaduresa. A partir d’aquí vam començar un tractament que va consistir per una part amb una  teràpia setmanal amb un psicòleg del  mateix centre, ajudat per un tractament farmacològic.
El vam canviar d'escola i després d’un any i mig de teràpia, el nostre fill ja te l’alta mèdica, els estudis li vam molt millor, està superant tots el cursos i emocionalment està molt bé.
Fa uns anys vaig fer un post en aquest mateix bloc després de  llegir el llibre de la Dra. Anna Sans Fito,  Per què em costa tan aprendre?, sobre els trastorns de l’aprenentatge, aquesta prestigiosa doctora, especialista en pediatria  neurologia pediàtrica, en el seu llibre tampoc esmentat la lateralitat creuada, com a trastorn de l’aprenentatge.
Si desitgeu obtenir més informació  podeu dirigir-me un correu a joan.puigmassuet@gmail.com.