dimarts, 3 d’agost del 2010

Olor de Colònia de Sílvia Alcàntara.


Editat per Edicions 1984, 330 pàgines. Primera novel·la d'aquesta autora, afeccionada a l'escriptura, estudia la seva llengua de gran, després aprèn tècniques d'escriptura i pública la seva primera novel·la als 65 anys (mai es tard). Llibre d'èxit més de 25.000 exemplars venuts, diuen que el llibre va se presentat a la majoria de les grans editorials i totes van rebutjar la seva edició (bon olfacte i millor professionalitat).
Novel·la que parlar de la vida d'una colònia tèxtil de la riba del Llobregat, en els anys 50. La peculiaritats que suposa néixer, estudiar, treballar, viure i morir dintre de les parets d'una gran fàbrica. En una societat on les diferencies de classe, encara son molt importants. Ara després de més de 50 anys podem veure el que hem avançat socialment com a país, i també el valor de les conquestes socials de l'estat del benestar.
Llibre ben estructurat, amb diverses situacions i personatges va de menys a més i a mesura que vas llegim, vas descobrint de manera sorprenent el que amaguen els diferents protagonistes
.