diumenge, 13 de gener del 2013

Els papers pòstums del Club Pickwick de Charles Dickens.



Editat per Acontravent, 1.174 pàgines, editada amb motiu del bicentenari de Dickens, fins ara només disposàvem de la traducció que Josep Carner va fer el 1934. És considerat  com un dels millors llibres de la literatura universal.
Estructurat amb diversos capítols, originàriament va ser publicat per entregues. Narra una sèrie d’episodis protagonitzats per  Samuel Pickwick, el seu criat  Sam Weller, acompanyats per tres altres membres del Club, Tupman, Snodgrass i Winkle. És dedicant a viatjar per Anglaterra, l’objectiu dels seus viatges és “ … per al progrés del coneixement i la difusió de l’aprenentatge”.
Cada capítol es una història diferent, algunes vegades entrelligades, on es troben en diferents embolics: una cacera, un duel, diversos problemes amb la justícia, situacions insòlites, embolics d’amor etc.  Escrit sempre amb molta ironia i com una sàtira a les classes benestants.
Hi ha que hi veu un cert paral·lelisme amb EL Quitxot , inspirant-se en el dos personatges principals per crear Pickwick i Weller, com a Quitxot i Sancho Panza.
A mi personalment no és un llibre que m’hagi entusiasmat, literàriament potser si que és una gran obra, no tinc suficients coneixements per dubtar-ho.