diumenge, 20 de juliol del 2014

El món segons Garp de John Irving



Editada per Columna, 438 pàgines. L’any passat vaig llegir “En una sola persona”, em va agradar molt i tenia moltes ganes de tornar a llegir Irving, però en aquest cas m’ha decebut una mica, l’he trobat excessivament llarg, en algun moment m’ha caigut de les mans i he estat a punt d’abandonar-lo; el començament i el desenllaç estant molt bé però al mig hi ha excessiva “palla”.
Jenny Fields, és infermera i vol ser mare però sense casar-se, engendra un fill (Garp) d’una manera diguem poc ortodoxa, feminista militant i convençuda escriurà un llibre d’èxit, que farà que el seu fill també volguí ser escriptor, aquests són el dos personatges centrals: peculiars, estranys, complicats. La vida d’aquest dos personatges envoltats d’altres persones a l’estil  Irving, es a dir cap ni un diguem “normal”, crea una història peculiar plena d’elements; la parella, els fills, l’amistat, la mort, el sexe, etc.
Irving ha declarat  públicament que li agraden les històries i el personatges complicats, aquest llibre reuneix sens dubte aquestes dues característiques.