dilluns, 21 de juliol del 2014

España, té por.

Avui surten publicades tres notícies, que parlen per si soles, España té por que Catalunya s’independitzi. La seva actitud ratlla el ridícul, però potser és conscient del grau de dificultat de la viabilitat d'España sense Catalunya.
 1.- La diplomàcia espanyola continua l'ofensiva contra el procés sobiranista de Catalunya. El govern de Mariano Rajoy ha vetat la presència del president de la Generalitat, Artur Mas, en la cimera a Dakar de l'Organització Internacional de la Francofonia (OIF) del 29 de novembre vinent, vint dies després de la consulta, al costat de setanta-set caps d'estat i de govern.
 2.- El govern espanyol vol vetar la incorporació de Jordi Galí al Banc Central Europeu (BCE), tal i com recull avui el diari digital Voz Pópuli. Galí, que és membre del col•lectiu independentista Wilson, podria presentar-se al càrrec de director d'investigació del BCE, de caràcter tècnic però de gran influència, i que actualment està obert a un procés de selecció.
 3.- Espanya es venja del líder letó que va avalar el procés. Rajoy castiga Dombrovskis negant-se a la possibilitat que pugui rellevar Van Rompuy al Consell Europeu. El cap de l'executiu espanyol adverteix els Vint-i-vuit que no pensa acceptar-lo com a president