dissabte, 1 de novembre de 2014

No et refiïs de Peter Pan de John Verdon.Editat per Proa, 550, pàgines. Quarta novel·la d’aquesta veterà autor, que va publicar el seu primer llibre als 68 anys. Quart thriller, que te com a protagonista el policia retirat David Gurney.
En aquest cas investiga l’assassinat d’un ric promotor immobiliari, cas tancat en fals amb la condemna de la seva dona. Les pesquisses el porten darrera la pista d’un enigmàtic assassí a sou anomenat Petros Panikos, connectat a la  màfia i conegut com a Peter Pan.
Esdeveniments inesperats i una trama dinàmica fan mantenir una tensió narrativa pròpia d’un bon thriller.
Els protagonistes estant envoltats de personatge secundaris, tots ells amb certa personalitat i força que complementen perfectament la trama.
En paral·lel als esdeveniments del cas, continua la seva peculiar relació amb la seva dona, les recances del passat amb la mort del seu segon fill i en aquesta novel·la continua la consolidació de la seva relació amb el seu primer fill.
Després de quatre novel·les, Verdon és consolida com un bon autor de thrillers, ja és un aposta segura, segur que no et decep.