diumenge, 29 de març de 2015

Confusión de sentimientos de Stefan Zweig

Versió en espanyol, editada per Acantilado, 105 pàgines. Novel·la curta però intensa, com ens te acostumats Zweig. Un prestigiós professor, evoca els seus anys d'estudiant quan aleshores un brillant professor, li desperta la passió per l'estudi i el coneixement, l'idolatra, queda emmirallat davant les seves classes , la manera que te de transmetre el seus coneixements. Serà el seu deixeble i l'ajuda acabar las seva gran obra sobre la història del teatre de Globe de Londres. Però la relació mestre-deixeble, no serà fàcil, Roland, l'alumne, a vegades se sent ignorat o tractat en menyspreu, el mestre mostra distancia i poc agraïment per la feina del deixeble.

Vol fugir, perquè es fica al llit amb la dona del mestre, la relació marital es peculiar i el mestre li confessar que es un matrimoni de compromís. Però Roland ho considera una traïció. Finalment el mestre li confessa els motius de la seva actitud, reconeix la seva homosexualitat, el turment que suposa viure la seva sexualitat i li confessa que està enamorat d'ell.

Novel·la intensa, saviesa, veneració, sofriment, amor, passió, etc. Una vegada més Zweiz entra dins el cor i en la profunditat dels sentiments humans.