divendres, 5 d’abril del 2013

Primavera, estiu, etcètera de Marta Rojals

Editada per La Magrana, 363 pàgines. Primera novel·la d’aquesta autora i si fa cas del públic no ha de  ser l’última, ja que ha tingut una crítica molt favorable. La protagonista torna al poble on va néixer, després de passar pe una crisi de parella, a partir d’aquí se succeeixen els records, les vivències de la joventut i també una reflexió entre la vida de poble i la de ciutat, avantatges i inconvenients.
Narrada en primera persona i utilitzant sovint el dialecte ebrenc, donà la sensació que hi ha un part important de fets viscuts personalment o de ben a prop. La novel·la te gran riquesa literària i uns bons diàlegs. Si teniu una edat propera a la protagonista, veureu reflectida moments de la vostra infantesa o adolescència.
En definitiva es un llibre que fa de molt bon llegir, és un llibre fresc, viu però també cru, car reflecteix les dificultats de la vida, l’amor, el desamor, la mort i també aquestes situacions que es donen sovint on tens davant teu una disjuntiva i has de prendre una decisió.
Esperem doncs que la Marta Rojals, ens acompanyi aviat amb un altre llibre.